Η μόνη συνεπής απόφαση | Market-talk.net
Index | US Snapshot | Contrarian Index | Economic Charts | Economic Calendar | Archives | News | Forum | The Score

Τελευταία σχόλια άρθρων
Γιώργος Καισάριος@ Μια διαφορετική δημόσια τηλεόραση (18/06/2013 11:53am)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:23pm)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:18pm)

| E-mail | PrintTue, June 05, 2012 - 11:57 pm

Η μόνη συνεπής απόφαση

Ήθελα να γίνω βουλευτής.

Πολλοί άνθρωποι ήθελαν επίσης το ίδιο για μένα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου βγήκα πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ελλάδα, όπου και πήρε το 30% των ψήφων της η Δημιουργία Ξανά.  Με την σωστή, κατά τη γνώμη μου, συνεργασία της Δημιουργίας (με την οποία εκτέθηκα στις προηγούμενες εκλογές) και της Δράσης, οι πιθανότητες ήταν κοντά στο 100% ότι στις 18 Ιουνίου θα είχα την ευκαιρία να αποτελέσω μέρος της φωνής της Μεσαίας Τάξης μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Όλοι το περίμεναν και όλοι όσοι με στήριξαν το ήθελαν. Και εγώ επίσης.

Φαντάζομαι πως μέσω της αρθρογραφίας μου των τελευταίων ετών, τον συνεπή πολιτικό μου λόγο και τον συνεχή διάλογό μου με την κοινωνία, τη συνομιλία με τους σχολιαστές των κειμένων μου, αλλά και μέσω των αμέτρητων blogs που με τιμούν αναδημοσιεύοντας τα κείμενα που γράφω, καθώς και τα εκατοντάδες μηνύματα που απαντώ κάθε βδομάδα, έδειξα πως έχω ξεκάθαρη πολιτική άποψη και δεν υπεκφεύγω σε ό,τι αφορά τις ανάγκες μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κοινωνία μας για να ευημερήσει.  Άλλωστε, πιθανόν η πλειονότητα του ιδεολογικού υπόβαθρου της Δημιουργίας, που συντάχθηκε τους λίγους τελευταίους μήνες, συμπίπτει με αυτά που γράφω και φωνάζω από την αρχή της κρίσης.

Η πρόθεσή μου ποτέ δεν ήταν ιδιοτελής. Η βασική σκέψη μου ήταν ότι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι όταν παρουσιάστηκε η ιδέα της Δημιουργίας Ξανά στο Θάνο, με βρήκε ακούραστο σύμμαχο στην προώθηση της σκέψης και της πράξης, ότι ένα πολιτικό σύστημα που χρειάζεται ανανέωση το αλλάζεις από μέσα μόνον.

Ο δρόμος για την κόλαση, όμως, είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις...

Το τίμημα για την είσοδό μας στη Βουλή, της Δημιουργίας και εμένα, θα ήταν η αφαίρεση σημαντικού αριθμού ψήφων από την Νέα Δημοκρατία, μοναδική αστική παράταξη που με τις όσες αδυναμίες της (που ο ίδιος εγώ έχω επισημάνει) μπορεί να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στην παρούσα φάση. Κανείς άλλος σήμερα δεν μπορεί να προστατεύσει την Ελλάδα από βέβαιη πτώση.

Με άλλα λόγια η είσοδός μου στο κοινοβούλιο, φοβάμαι, εντός ελάχιστων εβδομάδων από την 17η Ιουνίου, θα είχε τίμημα την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη στα χέρια ψευτοαριστερών ανώριμων και μπλοφαδόρων πιτσιρικάδων (με μπόνους 50 εδρών), που δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει κατάρρευση της κοινωνίας και της οικονομίας, ούτε καν από βιβλία...

Αποφάσισα, λοιπόν, να μην συμβάλλω στην πτώση της Ελλάδας στην κόλαση. Τις προηγούμενες μέρες από την απόφασή μου έβλεπα στους εφιάλτες μου καπνούς και αίμα στους δρόμους. Έβλεπα καθημερινούς ανθρώπους να φέρονται ως εγκληματίες για να επιζήσουν, επεισόδια παντού, και μένα να κρατώ το τρόπαιο της καταστροφής. Μια βουλευτική έδρα.

Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, την περασμένη βδομάδα αποφάσισα και απέσυρα την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο του συνασπισμού της Δημιουργίας. Στην αρχή έκανα μια δήλωση ενότητας για την απόφασή μου, μη θέλοντας να μοιραστώ τα εφιαλτικά σενάρια που προέβλεπα με κανένα. Σχεδόν κανείς δεν πίστεψε αυτή την αρχική μου δήλωση, όσο και αν το ήθελαν. Όσο και αν προσπάθησα και γω να πείσω τον ίδιο τον εαυτό μου δεν το κατάφερα.

Στις μέρες που επακολούθησαν έλαβα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από θυμωμένους με την απόφασή μου ανθρώπους που με στήριξαν, και μέχρι που κάποια δημοσιεύματα έφτασαν ως και να πουν ότι η έξοδός μου από το ψηφοδέλτιο ήταν ακούσια. Σκιές πλανώνταν με δική μου υπαιτιότητα.  Mea culpa.  Έπρεπε να είχα πει εξαρχής τις σκέψεις μου.

Αυτό που δεν μετανιώνω, όμως, είναι η απόφασή μου να μην στερήσω την χώρα μου από τη μόνη πιθανότητά της σήμερα να παραμείνει στον πολιτισμένο κόσμο. Ήταν η μόνη συνεπής απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, όπου οι πράξεις και τα λόγια μου θα συνάδουν στην πρόθεσή μου να βοηθήσω την Ελλάδα.

Θέλω να ελπίζω πως στην απόφασή μου αυτή δεν θα είμαι μόνος.


Άγης Βερούτης

veroutis_200200_01.jpg

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

@agissilaos (Twitter)Please like us of facebook hereLinks : Financial Blogs & News | Subscribe to Market-talk by Email |

I love hairmania Club
Loading...

Για να αφήστε σχόλιο, κάντε log in η καινούργια εγγραφή
Σχόλια αναγνωστών ( 9 )
dimitris
Jun 06 2012 01:34 am
Πειραιας

Αγαπητέ Άγη, ακόμα κι αν ανακοπεί το τσουνάμι του ΣΥΡΙΖΑ (πολύ δύσκολο το βλέπω) πιστεύεις ότι μια αδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θα μπορέσει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα? Και μάλιστα με το ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση να καίει κάθε λίγο την Αθήνα, και να καταστρέφει τουρισμό και οικονομία?
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να βγει με 35% στις 17 Ιούνη, σε 3 το πολύ μήνες που θα πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα σαρώσει με 45%.

Γι’ αυτό λέω σε όλους τους φίλους μου να μην υποκύψουν στον εκβιασμό Σαμαράς ή Τσίπρας. Να ψηφίσουν ότι θεωρούν πιο σωστό, χωρίς άγχος, και με τη σκέψη τους στην επόμενη μέρα. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από το ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον υποστούμε. Απλά ελπίζω να ξεφουσκώσει γρήγορα,  πριν προκαλέσει μη αντιστρεπτή ζημιά για τη χώρα.

Δυστυχώς, ένα λαός έτσι μαθαίνει τη Δημοκρατία. Με τη δοκιμή και το λάθος. Τουλάχιστον, όταν θα καταλάβουν οι συμπολίτες μας την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ας ρίξουν μερικούς από δαύτους στη φυλακή με ισόβια, μπας και παραδειγματιστούν οι λαϊκιστές του μέλλοντος.

Προσωπικά, ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Νταβανέλο από τη μια μεριά, και το Σαμαρά και Παυλόπουλο από την άλλη, θα μπορούσα να ψηφίσω ακόμα και Βενιζέλο που λέει ο λόγος. Τουλάχιστον έχει ακόμα και 2-3 αξιόλογα άτομα.

patqut
Jun 06 2012 06:46 pm

κ. Βερούτη,

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του κόμματος σας δε σας γνωρίζαν προσωπικά παρά μόνο μέσω των γραφόμενων σας και των θέσεων σας. Αυτή η θέση που περιγράφεται παραπάνω τι ακριβώς αντιπροσωπεύει;
Δημοκρατία σημαίνει υπευθυνότητα θέσεων και κυριαρχία της πλειοψηφίας. Ίσως ο εκλογικός νόμος να παραμορφώνει τη παραπάνω αρχή αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Στο κάτω κάτω της γραφής όσον αφορά τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος δε φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά. Οι κύρια δεξαμενή ψήφων του ΠΑΣΟΚ έχει μεταφερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ (δε το λέω εγώ, οι έρευνες το υποδεικνύουν). Τι άλλαξε δηλαδή σε σχέση με πριν ένα μήνα, στις προηγούμενες εκλογές; Και στο κάτω κάτω της γραφής το κυριότερο χαρακτηριστικό που έχουν επιδείξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα τελευταία χρόνια είναι η πλήρης ανικανότητα τους να κάνουν τίποτε άλλο παρά να ρημάζουν το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον τόσο του τόπου όσο και των ανθρώπων αυτού.
Η πορεία μας, ως χώρα, προς μεγάλες περιπέτειες είναι προδιαγεγραμένη εδώ και πολλά χρόνια. Και δε γυρνά πίσω ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Πιστεύω λοιπόν ότι στις πολιτικές γραμμές οφείλουν να είναι κοντά στα τεκτενόμενα άνθρωποι οι οποίοι έχουν να προτείνουν κάτι νέο και διαφορετικό. Για μετά, όχι για σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του 2009 και το “γεμάτο πιστόλι” του πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είναι βέβαιο σε ποιανού τα χεριά θα εκπυρσοκροτήσει και που θα στοχεύει η κάννη. Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει μετά. Και τότε θα πρέπει να έχουμε ως χώρα εναλλακτική πρόταση. Για εμάς, όχι για τους ξένους. Το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν έχει καμμία θέση σε αυτή τη πρόταση. Ας πάψουμε όσοι θέλουμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε κάτι για τους εαυτούς μας και τη χώρα μας να στηρίζουμε αυτούς που αποψιλώνουν τη χώρα για να θησαυρίζουν οι ίδιοι!

Perseus
Jun 07 2012 08:29 am

δηλαδη για ν καταλβω για να μην χασει η ΝΔ τις ψηφους σας εσεις αυτομολειτε απο το κομμα που σας εμπιστευτηκε?

Joseph Vissarionovich
Jun 08 2012 01:21 am
κάπου στη Σιβηρία...

Το πλήρες χάος του ελληνικού φιλελύθερου χώρου σε όλο του το μεγαλείο. Κάποτε γελάγαμε με την Αριστερά που αυτοδιαλυόταν σε ανεπαίσθητα κομματίδια, μέχρι που τα ξαναμάζεψε η μαγεία της προσέγγισης της εξουσίας. Τώρα διασκεδάζουμε από τον “σεχταρισμό” των φιλελευθερων φατριων και την προσχώρηση σε αυτό το μπλόκ (όπως για παράδειγμα στην ΔΞ-ΔΡΑΣΗ-ΦΙΣ) γνωστών “χρηματιστηριακών σκανδαλιάρηδων” όπως ο Ροκόφυλλος και ο Τανισκίδης.

Joseph Vissarionovich
Jun 08 2012 01:27 am
κάπου στη Σιβηρία...

Επι του προκειμένου, τη θέση του Βερούτη στη Β Αθήνας την έκανε δώρο ο τζήμερος στον σκανδαλιάρη Τανισκίδη (παντελώς άσχετο με την ΔΞ). Επίσης του προτάθηκε η θέση του αντιπροέδρου (α ρε τζήμερε πόσο large είσαι στο να μοιράζεις θέσεις) την οποία και αρνήθηκε.

evacool
Jun 08 2012 11:24 pm

Παρά το γεγονός ότι θεωρώ υποχρέωσή μου να σας συγχαρώ, θεωρώ ότι ακόμα και εάν καταφέρνατε να πάρετε αυτή την έδρα στερώντας έστω και λίγες ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσατε στη συνέχεια να στηρίξετε τις όποιες σωστές αποφάσεις και να συμβάλλετε με τις δικές σας προτάσεις. Είναι κρίμα, άνθρωποι που δεν έχουν τη σοβιετική νοοτροπία που μας οδήγησε στο σήμερα, να μην έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι γι’αυτή την πολύπαθη πατρίδα.

dimitris
Jun 09 2012 03:00 am
Πειραιας

@Joseph Vissarionovich
Αγαπητέ «πατερούλη» αυτά που λες συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, πόσο μάλλον σε ένα καινούργιο κόμμα σαν τη ΔΞ. Δεν με εκπλήσσουν καθόλου, κι ούτε μειώνουν την εκτίμησή μου στο Τζήμερο και στο Μάνο.

Η συνεργασία ΔΞ/Δράση/ΦΣ παραμένει μοναδική επιλογή για κάθε φιλελεύθερο ψηφοφόρο που σέβεται τον εαυτό του. Αντίθετα η ΝΔ του Σαμαρά έχει κρατήσει ότι πιο σάπιο είχε το κόμμα του Κώστα Καραμανλή που μας έφερε σ’ αυτή τη κατάσταση. Παυλόπουλος, Στυλιανίδης, Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος κλπ. όχι μόνο παραμένουν στο κόμμα αλλά οι περισσότεροι είναι και πρώτη μούρη στα κανάλια. Έχει και κάνα δυο σωστούς ανθρώπους, αλλά μάλλον στα αζήτητα θα μείνουν ως συνήθως.

Πάντως βλέπω ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και με διαφορά, οπότε θα έχουμε εξελίξεις σύντομα και στη ΝΔ.

Joseph Vissarionovich
Jun 09 2012 11:52 pm
κάπου στη Σιβηρία...

@dimitri
Aκριβώς επειδή είναι καινούργιο κόμμα η ΔΞ, δεν θα έπρεπε να μυρίζει “παλιοκομματίλα”. Τόσο ο Ροκόφυλλος όσο και ο Τανισκίδης είναι συνδεδεμένοι με υπέροχης σύλληψης χρηματιστηριακά σκάνδαλα.
Για τον Αντωνη, λίγα και μετρημένα τα λόγια σου, γιατί θα δεις και στο παρακάτω βιντεάκι οτι ξέρει και από πίτσα!!!! Ναι, ναι... είναι απίστευτο, αλλά είχε διαπρέψει στο χώρο του pizza business!

http://youtube.googleapis.com/v/8lkW0elQUCg&feature=player_embedded

dimitris
Jun 10 2012 02:22 am
Πειραιας

“Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος από τη λίστα της συμμαχίας της «Δημουργίας, ξανά» του Θάνου Τζήμερου και της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου για την Αιτωλοακαρνανία.”

Αυτά συμβαίνουν. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις κάθε λεπτομέρεια της ζωής των ανθρώπων που μπαίνουν στα ψηφοδέλτια ενός μικρού κόμματος. Εδώ κοτζάμ ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε με τον Αμυρά.

Πάντως το πρόβλημα διορθώθηκε κι αυτό μετράει.

Βλέπω και τον Αλαφούζο να αποδομεί συστηματικά τον Τζήμερο. Δεν ξέρω τους λόγους, ίσως γιατι η ΔΞ δεν θέλησε να υποστηρίξει τον Εφραίμ και μιλάει για σκάνδαλο στο Βατοπέδι. Ίσως να υπάρχουν άλλοι λόγοι. Όποιος ξέρει ας μας φωτίσει.