Όχι κύριε Αλαβάνο, δεν θα πάρουμε | Market-talk.net
Index | US Snapshot | Contrarian Index | Economic Charts | Economic Calendar | Archives | News | Forum | The Score

Τελευταία σχόλια άρθρων
Γιώργος Καισάριος@ Μια διαφορετική δημόσια τηλεόραση (18/06/2013 11:53am)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:23pm)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:18pm)

| E-mail | PrintMon, December 03, 2012 - 09:19 am

Όχι κύριε Αλαβάνο, δεν θα πάρουμε

“Τα νέα μέτρα που περάσανε αρκούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε τέλμα”, είπε προχτές σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κύριος Αλαβάνος. Εκτιμώ ότι ο κύριος Αλαβάνος έχει μπλέξει το πρόβλημα του χρέους (που είναι άλλη κουβέντα) με την δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να γίνει και είναι ανεξάρτητη από τον παράγοντα χρέος.

Λέει ότι έχουμε ένα νόμισμα που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της Ελλάδος, αγνοώντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το νόμισμα, αλλά το μπάχαλο που αυτός και πολλοί άλλοι σαν αυτόν άφησαν πίσω.

Ο κύριος Αλαβάνος επίσης δεν μπορεί να καταλάβει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να διαχειριστεί την δραχμή. Δραχμή σημαίνει στρατιωτικό καθεστώς. Σημαίνει ότι κάθε μορφή ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου θα σταματήσει και σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα βιβλίο από την AMAZON.

Ο κύριος Αλαβάνος, σκέφτεται λέει την ανεργία των παιδιών μας. Έχει σκεφτεί ποτέ ο κύριος Αλαβάνος τι έχει κάνει ο ίδιος για να εδραιώσει κάποιο είδος επιχειρηματικής κουλτούρας σε αυτή τη χώρα; Δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα σχετικά με τι θα πρέπει να γίνει για να πάρει μπρος ο ιδιωτικός τομέας. Είτε από τον κύριο Αλαβάνο είτε από του όμοιούς του. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τον κύριο Αλαβάνο, καθώς μάλλον νομίζει ότι το κράτος παράγει τον πλούτο και τα έσοδα που δαπανά όχι ο ιδιωτικός τομέας.

Ο κύριος Αλαβάνος ονειρεύεται θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα, νομίζοντας ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση, όταν καμία δυτική χώρα δεν έχει αγροτικό τομέα που να είναι πάνω από το 2-3% του ΑΕΠ. Θα ήθελε πολύ όλοι να δουλεύουμε τη γη για να έχουμε να φάμε και να έχουμε κλειστά τα σύνορα, στο όνομα του να έχουμε την “εθνική μας ανεξαρτησία” σαν την Βόρεια Κορέα. Με τον ίδιο το κύριο Αλαβάνο βέβαια πρωθυπουργό.

Προσωπικά, θέλω εθνική ανεξαρτησία από τον κύριο Αλαβάνο και όλους αυτούς που έχουν αυτές τις ιδέες και αν είναι δυνατόν, να τους στείλουμε στην Βόρεια Κορέα, χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, για να καταλάβουν πως ζουν αυτοί που έχουν δικό τους νόμισμα και είναι εθνικά ανεξάρτητοι.

Η δραχμή λέει θα αυξήσει τον τουρισμό μας. Εμ βέβαια, άλλες χώρες που είναι ακριβές σε σχέση με την Ελλάδα (Αυστρία για παράδειγμα) δεν έχουν τουρισμό. Το γεγονός ότι προσφέρουμε σχετικά χαμηλές υπηρεσίες και δεν έχουμε αρκετά μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία για να έρθουν στην Ελλάδα οι έχοντες τουριστικό παραδάκι δεν έχει περάσει από το μυαλό του. Το γεγονός ότι δεν μπορούν οι ακτογραμμές μας να αξιοποιηθούν (είτε από εμάς είτε από ξένους), διότι ο κάθε ένας πάει σε κάποιο δικαστήριο για κάποιο βλακώδες λόγο, που ο κύριος Αλαβάνος και οι όμοιοί του έχουν νομοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίζει καμία σημασία.

Έχουμε δηλαδή έναν “αριστερό” (με δεξιές τσέπες λέω εγώ) που έχει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, που ουδέποτε είχε οικονομικό πρόβλημα, ουδέποτε ποτέ χρειάστηκε να ζήσει την οικογένεια με 500 ευρώ, να μας πει ότι θα πρέπει να πάμε στην δραχμή, για να εξαθλιωθούμε παντελώς σε σχέση με το που είμαστε σήμερα, μόνο και μόνο επειδή αυτός νομίζει ότι η δραχμή σημαίνει ανάπτυξη και θέλει να έχουμε την εθνική μας ανεξαρτησία!!

Ο κύριος Αλαβάνος αποτελεί ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει σε αυτή τη χώρα και έχει το θράσος να θέλει να μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση. Ποιος, ο κύριος Αλαβάνος που ουδέποτε σκέφτηκε πως θα πληρωθούν οι μεγάλες συντάξεις της αριστεροσύνης και των διάφορων συνδικαλιστών, που κατά την άποψη μου, είναι ο κυριότερος λόγος που έχει πτωχεύσει η χώρα.

Δραχμή και υποτίμηση λοιπόν είναι η απάντηση του κύριου Αλαβάνου. Να γυρίσουμε στην δεκαετία του 80, όπου για να πάρεις μια τηλεόραση, έπρεπε να δουλεύεις 6-12 μήνες. Όπου δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε βασικά αγαθά που μπορούμε σήμερα και βέβαια, δεν θα έχει κανείς τα λεφτά να μπορεί να αγοράσει ένα απλό PC. Όχι ευχαριστώ κύριε Αλαβάνο, δεν θα πάρουμε.


Γιώργος Καισάριος

george-croped.jpg


Follow me on twitter


.(JavaScript must be enabled to view this email address)Please like us of facebook hereLinks : Financial Blogs & News | Subscribe to Market-talk by Email |

I love hairmania Club
Loading...

Για να αφήστε σχόλιο, κάντε log in η καινούργια εγγραφή
Σχόλια αναγνωστών ( 7 )
ntafy
Dec 05 2012 05:13 pm

.............δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα βιβλίο από την AMAZON.
Tί λεει ρε μεγάλε θα πάθουμε τέτοιο κακό!!!!!
Μα πόσο μμμμ.......εγάλος είσαι;

ntafy
Dec 05 2012 05:17 pm

..............Να γυρίσουμε στην δεκαετία του 80, όπου για να πάρεις μια τηλεόραση, έπρεπε να δουλεύεις 6-12 μήνες.
Άλλο μεγάλο κακό που θα πάθουμε ! Ενώ τώρα που δουλεύουμε όλη μέρα για ένα σάντουιτς έχουμε τηλεοράσεις 5-6 ο καθένας!
Είσαι πολύ μμμμ....έγας! George for ever!!

ntafy
Dec 05 2012 05:30 pm

............όλους αυτούς που έχουν αυτές τις ιδέες και αν είναι δυνατόν, να τους στείλουμε στην Βόρεια Κορέα, χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, για να καταλάβουν πως ζουν αυτοί που έχουν δικό τους νόμισμα και είναι εθνικά ανεξάρτητοι.
Σωστός και πάλι γιατί ώς γνωστόν μόνο η Β. Κορέα έχει δικό της νόμισμα και ανεξαρτησία! Ολα αυτά που ακούγονται για Νορβηγίες Ελβετίες Σουηδίες και τέτοια είναι κουραφέξαλα!
Ρε Γιωργάκη θα μας τρελλάνεις ; Δηλαδή επειδή ο Αλαβάνος είναι λαμόγιο και παίζει το χαρτί της δραχμής για να επανακάμψει πολιτικά ,η πολιτική εθνικού νομίσματος είναι λάθος; Τι μπούρδες είναι αυτές;
Με εθνικά νομίσματα δε φτιαχτήκαν τόσες οικονομίες; ΕΛΕΟΣ!

Perseus
Mar 15 2013 07:54 am

Υπερβολες Γιωργο, αντι να λες αυτα δεν βγαζεις ενα σοβαρο σχεδιο πως θα κινηθουμε με την δραχμη?

Perseus
Mar 15 2013 07:56 am

ποσο παραπανω να εξαθλιωθω παραπανω? δεν εχω δουλεια ,εχω ενα 5ευρω στην τσεπη και ο καθε μαλακας μου χωνει απο παντου φορους.

ntafy
Mar 20 2013 09:04 am

Την ώρα που το € καταρέει και οι γερμανοι χώνουν καρφιά στο φέρετρο κοιτόντας να αρπάξουν ότι προλάβουν ,εδώ υπάρχουν κάποιοι <<χρήσιμοι ηλιθιοι>> που τους κάνουν πλάτες !
Ξύπνα Γιωργάκη το € είναι κλινικά νεκρό εδω κι ένα χρόνο ! Και σαν βαμπίρ τρέφεται με το αίμα μας κατασπαράζοντας οικονομίες και χώρες ολόκληρες με τη βοήθεια ηλιθιών και δοσίλογων !
ΞΥΠΝΑ!!!

chrismet
Mar 22 2013 08:35 pm

μη μιλάτε έτσι στο Γιώργο. είναι φιλελεύθερος, καθόσον οι άλλοι θα μας πάρουν τα σπίτια και τα λεφτά από τις τράπεζες. Και θα καταστραφούμε, θα γυρίσουμε ένα αιώνα πίσω.