Τώρα εξηγούνται όλα ... | Market-talk.net
Index | US Snapshot | Contrarian Index | Economic Charts | Economic Calendar | Archives | News | Forum | The Score

Τελευταία σχόλια άρθρων
Γιώργος Καισάριος@ Μια διαφορετική δημόσια τηλεόραση (18/06/2013 11:53am)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:23pm)
liberal@ The dollar liquidity time bomb (19/05/2013 22:18pm)

| E-mail | PrintFri, January 18, 2013 - 08:22 am

Τώρα εξηγούνται όλα ...

Κάθε φορά που κάποια καινούργια κυβέρνηση αναλαμβάνει την ¨εξουσία” (το κουμάντο), κάνει ότι τις κατέβει στο κεφάλι. Και κάνει ότι τις κατέβει στο κεφάλι διότι δεν υπάρχει κανένας να τις πει ότι δεν μπορεί να κάνει ότι τις κατέβει στο κεφάλι.

Δεν υπάρχει δηλαδή ένα νομοθετικό σώμα (βουλή) που να νομοθετεί και να δίνει εντολές στην κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) για το τι πρέπει να κάνει και πως να το κάνει.

Άπαντες το έχουν αποδεχτεί αυτό. Ο μέσος πολίτης (που έχει μαύρα μεσάνυχτα) τον έχουν πείσει ότι όταν πάει στην κάλπη κάθε τέσσερα χρόνια, ψηφίζει κάποιον για να κάνει το απόλυτο κουμάντο.

Το δε νομοθετικό σώμα επίσης το έχει αποδεχτεί. Ελάχιστοι νομοθέτες (βουλευτές) έχουν συνείδηση για ποιο λόγο έχουν εκλεγεί στη βουλή και τι σημαίνει να είσαι νομοθέτης. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν εκλεγεί για να ψηφίζουν και να χειροκροτούν ότι λέει το αφεντικό (ο πρόεδρος του κόμμα) και να ψηφίζουν τα του αρχηγού και να λένε τι καλός είναι ο αρχηγός και τι ωραία τα λέει το πρόγραμμα του κόμμα κτλ κτλ κτλ κτλ.

Ελάχιστοι (μετρημένοι στο ένα χέρι) εκθέτουν προσωπικές απόψεις και τολμούν να διαφωνήσουν δημοσίως (διότι πίσω από κλειστές πόρτες όλοι διαφωνούν) με κάποια απόφαση του κόμμα η του αρχηγού.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατανοούν ότι νομοθέτης σημαίνει να εκθέτουν προσωπικές απόψεις. Ελάχιστοι είναι αυτοί έχουν σκεφτεί ότι στις επιτροπές της βουλής πρέπει να εκθέτουν προσωπικές απόψεις. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τολμήσει να πουν ότι ο τάδε υπουργός κάνει λάθος η ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουμε.

Άπαντες δεν τολμούν να τα βάλουν με τον Big Brother (τον αρχηγό) διότι γνωρίζουν ότι το σύστημα δεν το επιτρέπει και θα χαθούν από το πολιτικό προσκήνιο αν το αποφασίσει ο εκάστοτε αρχηγός.

Έτσι λοιπόν ένας στενός κύκλος ανθρώπων αποφασίζουν και διατάζουν και το κοινοβούλιου δεν έχει κανένα λόγο και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αφήστε δηλαδή που πάρα πολλοί στο κοινοβούλιο δεν θα ήθελαν να κάνουν και τίποτα, διότι πέραν του ότι δεν έχουν άποψη, δεν θέλουν να έχουν και άποψη. Προτιμούν να αφήσουν το κόμμα να αποφασίζει και αυτοί απλά να ακολουθούν.

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους βλέπουμε αυτά που βλεπόμουν σήμερα. Διότι δεν αποφασίζει η ολομέλεια του κοινοβουλίου, αλλά η εκάστοτε “κλίκα” που κάνει το κουμάντο (κυβέρνηση).

Η αριστερά βέβαια χαίρεται για όλα αυτά διότι είναι στο DNA της αυτή η λογική. Η λογική αυτή ακούει εις το όνομα του κεντρικού σχεδιασμού, της κολεκτίβας, της κορφής της πυραμίδας κτλ. Όλοι πρέπει να υπακούσουν σε αυτό που λέει το κόμμα!! Πρέπει όλοι να είναι στρατιώτες αγαπητέ αναγνώστη.

Η αριστερά επίσης ονειρεύεται να τα πάρει από το “κακό κεφάλαιο” ... αυτούς που “πίνουν” το αίμα του λαού αγαπητέ αναγνώστη. Ως εκ τούτου, είναι στη λογική και στο DNA της η επιβολή βάναυσων φόρων. Όσο περισσότερους φόρους βάλει, τόσο καλύτερα θα μπορεί να ταΐζει τον γραφειοκρατικό και κομματικό της στρατό.

Και επειδή αυτή είναι η λογική όλων των Ελληνικών κομμάτων, έχω πει στο παρελθόν ότι άπαντες στο Ελληνικό πολιτικό σύμπλεγμα είναι αριστεροί ... ακόμα και αυτοί που δηλώνουν δεξιοί!!

Παρεμπιπτόντως, ακούσατε τι είπε ο κύριος υπουργός των οικονομικών, ο κύριος Στουρνάρας, στην εκπομπή της Έλλης Στάη, «NETWEEK» πρόσφατα;

And I quote: Γ. Στουρνάρας : Ανήκω στην κεντροαριστερά …

Τώρα εξηγούνται όλα αγαπητέ αναγνώστη!!

http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1707693


Γιώργος Καισάριος

george-croped.jpg


Follow me on twitter


.(JavaScript must be enabled to view this email address)Please like us of facebook hereLinks : Financial Blogs & News | Subscribe to Market-talk by Email |

I love hairmania Club
Loading...

Για να αφήστε σχόλιο, κάντε log in η καινούργια εγγραφή